אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה להתמודד עם ocd ✔הדרכת מטפלים, הדרכת הורים, איך לעזור למי שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
התמודדות עם בעיות, להתמודד עם בעיות, להתמודד עם ocd, התמודדות עם לחץ בראיון עבודה, התמודדות עם רגשות, התמודדות עם סבל, התמודדות עם פחד קהל, איך להתמודד עם גירושין, איך להתמודד עם פרידה מבן זוג, כיצד להתמודד עם פרידה, איך להתמודד עם פיטורים, התמודדות עם אלימות מילולית, איך להתמודד עם הבדידות, התמודדות עם חרדה חברתית, איך להתמודד עם עצבים וחוסר סבלנות, התמודדות עם ילדים, להתמודד עם לחץ, איך להתמודד עם געגוע, התמודדות עם אתגרים, איך להתמודד עם געגועים, התמודדות עם לחץ וחרדה, איך להתמודד עם אובססיה, איך להתמודד עם הפרעות מהקהל, התמודדות עם אשמה, איך להתמודד עם דברים, איך מתמודדים עם פרידה מהחבר, התמודדות עם בדידות, איך להתמודד עם פרידה מבת זוג, להתמודד עם בדידות, התמודדות עם אובדן של ילד, להתמודד עם בגידה, להתמודד עם אכזבה, איך להתמודד עם גירושים, איך מתמודדים עם כעס, איך מתמודדים עם ספקות, איך מתמודדים עם גרושים, התמודדות עם כעסים, התמודדות עם בגידה, להתמודד עם גירושין,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
הדרכת מטפלים, הדרכת הורים, איך לעזור למי שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים, חרדות ילדים, איך לפתור בעיות רגשיות אצל ילדים? הפרעת אישיות של ילדים, הפרעת התנהגות אצל ילדים
איך אפשר לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה?

החלק הראשון בהרצאה עוסק בדרכים לעזור למישהו, כגון ילד, בן משפחה או חבר, שסובל מבעיה רגשית כמו פחדים, חרדות או OCD, אך מסרב לקבל עזרה. אחד הגורמים לסירוב יכול להיות חוסר המודעות לבעיה או פחד מתהליך טיפולי. במקרה כזה, במקום להציע עזרה ישירות, כדאי להתחיל בשיחות כלליות ולאו דווקא על הבעיה עצמה. אפשר לשאול שאלות יומיומיות שמעודדות את האדם לחשוב ולהתאמץ להבין את הסיטואציות. השאלות לא חייבות להתמקד בבעיה המרכזית, אלא במצבים יומיומיים, כדי לעורר תהליך של ניתוח והבנה הגיונית.

מה לעשות אם הוא מסכים להגיע לטיפול אבל לא מדבר על הבעיה?

לעיתים אדם יסכים להגיע לטיפול אך יימנע מלדבר על הבעיה האמיתית שמפריעה לו. במקרה כזה, ההמלצה היא להמשיך לשוחח עם האדם בנושאים שונים, לשאול שאלות מעודדות מחשבה ולתמוך בתהליך של ניתוח הגיוני. כך האדם ייחשף לעוד שאלות ויגביר את כושר ההיגיון שלו, ובאופן טבעי הבעיות הלא הגיוניות, כמו פחדים לא פרופורציונליים, יפחתו.

איך לעזור לעצמך כשיש לך בעיה מודחקת?

ישנם מצבים בהם אדם מרגיש שמשהו מציק לו, אך הוא לא מצליח להגדיר את הבעיה, ולעיתים מדובר במנגנון הדחקה. במקרה כזה, מומלץ להתחיל לשאול את עצמך שאלות כלליות, על תחומים שונים בחיים, לא בהכרח על הבעיה עצמה. פעולה כזו תעזור להפעיל את החשיבה הגיונית, ובסופו של דבר ייתכן שהבעיה המודחקת תצוף וניתן יהיה לטפל בה בצורה ברורה יותר.

הפתרון האוניברסלי: הגברת ההיגיון

הפתרון לכל המצבים הללו הוא אחד: הגברת רמת ההיגיון של האדם. כשאדם מפעיל יותר שכל והיגיון, הוא יפסיק להרגיש פחדים לא הגיוניים ויתנהג בצורה יותר רציונלית. הדימוי שמתאר את הפתרון הוא "זריקת שכל", שבה היגיון נכנס ישירות לתוך המוח ומונע התנהגויות לא הגיוניות.

איך מפתחים את השכל בפועל?

פיתוח השכל כרוך בהצגת שאלות ותשובות רציפות. כל שאלה שתשאל, גם על נושא פשוט, תגרום למוח להפעיל את כוחותיו ולפתח חשיבה רציונלית. למשל, שאלות כמו "למה זה כך?", "האם זה באמת כך?", ו"האם יש אפשרות אחרת?" מאמצות את השכל לגרום לחשיבה ביקורתית וניתוח סיבתיות.

דגשים חשובים

- השאלות צריכות להיות ממוקדות והגיוניות, תוך התאמה ליכולת הריכוז והבנתו של האדם שמולכם.

- חשוב לא להעמיס על האדם בשאלות רבות מדי, אלא לשלב אותן בשיחה יומיומית נעימה.

- השאלות לא תמיד חייבות להתמקד בבעיה המרכזית, אלא אפשר להתחיל בשיחות על נושאים חיוביים או אחרים, כדי ליצור אווירה נינוחה ולהגדיל בהדרגה את החשיבה הגיונית.

איך לגרום לילד לחשוב בהיגיון?

הדרך לעזור לילד לפתח חשיבה הגיונית היא לשאול אותו שאלות רבות ולגרום לו לחשוב עליהם. השאלות יכולות לעודד אותו לחשוב על סיבות ותוצאות, ניתוח של מצבים או חקירה של מחשבותיו. חשוב להרגיל את הילד לחשוב בצורה הגיונית וביקורתית, ולזהות בעיות לא הגיוניות. כל שאלה שהוא יענה עליה תתרום לפיתוח השכל.

מסקנות עיקריות

- כל בעיה רגשית או התנהגות לא הגיונית, כמו פחדים לא פרופורציונליים או חרדות, ניתנת לפתרון על ידי הגברת ההיגיון והחשיבה הגיונית.

- עזרה ישירה לא תמיד תעזור, אך ניתן להפעיל גישה עקיפה על ידי שיחות חכמות, הצגת שאלות וניתוח הגיוני של מצבים יומיומיים.

- פיתוח השכל הוא המפתח לשיפור ההתנהגות ופתרון בעיות רגשיות ופסיכולוגיות.
איך אפשר לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה?

כאשר מנסים לעזור למישהו (ילד, בן משפחה, חבר) שאינו מעוניין לקבל עזרה, כדאי להבין שהתנגדותו יכולה לנבוע מכך שהוא חושב שאין לו בעיה או שהוא חושש להיכנס לתהליך טיפולי. אם מדובר בילד עם פחדים או באדם מבוגר שיש לו חרדות, OCD או התנהגות לא הגיונית אחרת, אפשרות אחת היא לגשת אליו ישירות ולהציע עזרה. אולם לעיתים הוא מסרב ואומר שהכל בסדר, שהוא לא מעוניין, או טוען שהבעיה היא בכלל בסביבה ולא בו.

במקרה כזה, אפשר לעזור לו באופן עקיף, מבלי להכריח אותו "להודות" שיש בעיה. הרעיון הוא להחדיר בהדרגה יותר היגיון ושכל לתוך צורת החשיבה שלו. אם הוא מתנגד באופן חזיתי לכל עזרה, ניתן להתחיל בשיחות כלליות ולשאול שאלות פשוטות על עניינים יומיומיים, כדי לעודד אותו לחשוב ולהתאמץ להבין דברים. כך, בלי להכריז על כך ש"אתה בטיפול", מתחילים לתרגל את המוח ולפתח את כושר ההיגיון.

מה לעשות אם הוא כן מגיע לטיפול אבל לא מדבר על הבעיה?

לעיתים אדם כן יסכים להגיע לטיפול, אך יימנע מלדבר על הנושא שמפריע לו באמת. במקרה זה, אפשר לפעול באותו אופן: לנהל שיחות כלליות על נושאים שונים ולעודד ניתוח הגיוני שלהם. כאשר הוא נחשף ליותר שאלות, יותר ניתוח ויותר חשיבה הגיונית, הוא מפתח את השכל ואת היכולת לנתח מצבים. באופן טבעי, בעיות לא הגיוניות - כגון פחדים לא פרופורציונליים או התנהגויות לא הגיוניות - מפסיקות להטריד, משום שהאדם לומד לסנן אותן דרך ההיגיון.

איך אפשר לעזור לעצמך כשיש לך בעיה מודחקת?

אדם יכול גם להיות במצב שהוא עצמו חש שמשהו מציק לו, אך אינו יודע להגדיר מה הבעיה, או שאיננו רוצה להכיר בה באופן מודע. לפעמים הדבר נובע ממנגנון הדחקה: התת - מודע לא רוצה לשתף את המודע בחומר מפחיד או מלחיץ, ולכן "מחביא" את הבעיה. במצב כזה, אפשר לטפל בצורה דומה: להתחיל לשאול את עצמך שאלות שונות על תחומים כלליים בחיים, לאו דווקא על הבעיה עצמה. כתוצאה מכך, היכולת ההגיונית והחשיבה הביקורתית מתפתחות, ואז גם הבעיה המודחקת תוכל לעלות אל פני השטח ותיפתר באמצעות גישה יותר ברורה וחדה.

מהו הפתרון האוניברסלי שעוזר לכל המצבים האלה?

בכל המקרים שבהם יש התנהגות או מחשבה "לא הגיונית" (פחדים, OCD, חרדות, התנהגות אלימה, ועוד), מתברר שהדרך לפתור את הבעיה היא להגביר את רמת ההיגיון. כאשר רמת ההיגיון עולה, האדם מפסיק לפחד פחדים מוגזמים, מפסיק לנהוג בצורה לא הגיונית, ומסוגל להתמודד טוב יותר עם קונפליקטים פנימיים.

הדימוי שניתן להשתמש בו הוא "זריקת שכל": אילו הייתה קיימת זריקה שמכניסה לאדם שכל ישירות, הוא היה מפסיק להתנהג בדרך לא הגיונית. למעשה, את ה"זריקה" הזו אפשר להחליף בהכנסת שכל באמצעות שאלות, ניתוחים והנחיה רציפה לחשוב לעומק.

איך מפתחים את השכל בפועל?

פיתוח השכל כרוך בהצגת שאלות ותשובות ללא הפסק. ברגע שאתה שואל את הילד, או את עצמך, או כל אדם אחר, "למה זה כך?", "האם זו האמת?", "האם זו כל האמת?", "האם יש אפשרות אחרת?", אתה דוחף את המוח לעבוד. השכל מופעל ומתרגל להבין סיבה ותוצאה, ניתוח סיבתיות וחשיבה ביקורתית.

דגשים חשובים:
  • רצוי שהאדם עצמו, שרוצה לעזור, יכיר מתודות ברורות לפיתוח השכל (למשל "ניתוח סיבתיות").
  • שואלים שאלות ממוקדות והגיוניות, תוך התאמה לגילו וליכולת הריכוז של האדם שמולכם.
  • מקפידים לא להציף יותר מדי שאלות בבת אחת, אלא לשלב אותן בשיחה יומיומית על נושאים פשוטים.
  • שאלות ותשובות אינן צריכות להתחיל מהבעיה המרכזית, אלא אפשר לדבר על עניינים שוליים או חיוביים, כדי ליצור אווירת נינוחות.
  • לא חייבים לומר "בוא נדבר על הפחד שלך", אפשר לעורר דיון כללי, וכך לחזק בהדרגה את ההיגיון עד שהאדם יהיה מסוגל לבחון את פחדיו או בעיותיו בעצמו.
איך ללמד מישהו לחשוב בהיגיון? איך לפתח את השכל של מישהו אחר? איך לפתח את החשיבה של מישהו אחר? איך לפתח את ההיגיון של מישהו אחר? איך לגרום למישהו אחר להיות יותר חכם? איך לגרום למישהו אחר לחשוב בהיגיון? איך לגדל ילד חכם? איך לגרום לעובד שלך לחשוב בהיגיון? איך לפתור בעיות באופן עקיף? איך לטפל בהדחקה ללא הצפה? הדרכת מנהלים, טיפול עקיף בהדחקה, איך לעזור לאנשים? בעיות רגשיות של ילדים, בעיות התנהגות של ילדים, סכיזופרניה של ילדים, שטיפת ידיים מרובה אצל ילדים, ילד שסובל מחרדות, איך לעזור לילד בכל תחום?
למה אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו?
למה אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו?
... אני מרצה אחרים? איך לא לרצות אחרים? איך לנתח תהליך רגשי? למה אני חושב ככה? איך לשנות הרגלים? איך לשנות חשיבה? איך להתמודד עם OCD? הדרכת מטפלים, סיבה רגשית, סיבה שכלית, איך לשכנע מישהו? למה אנשים מרצים אחרים ואיך להפסיק לרצות? אנשים רבים סובלים מתופעה נפוצה שבה הם מרגישים ... כיצד לשנות הרגלים ומחשבות בצורה נכונה? אליעד כהן מציע לבדוק לעומק כל הרגל או מחשבה שמפריעים לנו, בשני ההיבטים - הרגשי והשכלי. אדם שסובל מ - OCD, לדוגמה, יכול לנתח את ההרגלים שלו, לבדוק מה הוא באמת חושב, מה הוא באמת מרגיש ולמה ההרגל הזה נותן לו תחושת ביטחון או הקלה רגשית. המטרה היא להבין אם ... אני מרצה אחרים? איך להפסיק לרצות אחרים? איך לזהות אינטרסים רגשיים? איך לשנות הרגלים שליליים? איך להתמודד עם פחד מכישלון? איך לשכנע מישהו? איך להתמודד עם OCD? ...
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
איך לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות
... לטפל במחשבה טורדנית? איך להתמודד עם התנהגות טורדנית? איך לטפל ב OCD? איך להתמודד עם OCD? מה לעשות עם התנהגות כפייתית? מחשבות טורדניות מה לעשות איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומה לעשות עם התנהגות כפייתית? אליעד כהן מסביר בצורה מפורטת מה לעשות עם מחשבות טורדניות ועם התנהגויות כפייתיות שמטרידות אותנו. נקודת המוצא שלו היא שאדם שסובל ממחשבה טורדנית צריך קודם כל לברר האם המחשבה נכונה או לא נכונה. הוא נותן מספר דוגמאות מפורטות כדי להמחיש את התהליך. האם המחשבה הטורדנית שלי נכונה או לא? לדברי אליעד, הדבר הראשון שצריך לעשות כשהמחשבה הטורדנית מופיעה הוא לשאול את עצמנו שאלה אחת ויחידה: האם המחשבה נכונה או לא נכונה? הוא מדגיש שאין שום שאלה אחרת שיכולה להיות רלוונטית במצב כזה. לדוגמה, אם יש לאדם מחשבה טורדנית שאומרת לו צריך לשטוף ידיים עוד פעם, השאלה שצריך לשאול היא פשוטה: האם באמת אני צריך לשטוף ידיים עוד פעם? אם התשובה היא כן - פשוט לשטוף ידיים שוב, ואם התשובה היא לא - אין צורך לבצע את הפעולה. הוא מדגיש שמחשבה טורדנית מטרידה רק כאשר האדם אינו בטוח בוודאות אם היא נכונה או לא. אם הוא היה בטוח ב - 100% שהמחשבה לא נכונה, היא כלל לא הייתה מופיעה. לכן המפתח להתמודדות הוא בדיקת האמת של המחשבה. למה קשה להיפטר ממחשבה טורדנית אפילו אם אני יודע שהיא לא נכונה? אליעד מתייחס למצב שבו האדם טוען שהוא יודע שהמחשבה אינה נכונה ובכל זאת היא מטרידה אותו. הוא ... אין עם זה שום בעיה. הבעיה מתחילה רק כאשר האדם מוטרד מעצם קיומה של ההתנהגות הזו ורוצה דרך אחרת, זולה יותר, להירגע. כיצד למצוא פתרון פשוט יותר להתנהגות הכפייתית שלי? אליעד מציע גישה פשוטה וברורה יותר: במקום להשתמש בטכניקות של השוואות והרגעה, האדם יכול לגשת ישירות למקור הבעיה. אם לדוגמה יש ... לא עושים את הבדיקה הזאת לעומק כי הם עצלנים או מפחדים לגלות תשובה שלילית על עצמם. במצב כזה, הם ימשיכו לסבול. הוא מציין שהפתרון האמיתי והקבוע למחשבות טורדניות הוא בדיקת האמת עד הסוף. אם האדם אכן רע או נכשל, יש לו שתי אפשרויות: לקבל את האמת או לשקר לעצמו ולהמשיך בסבל. למה אנשים מחפשים פתרונות אצל מטפלים ומכשפים? אליעד מתייחס לאנשים שמחפשים פתרונות מהירים וקסומים למחשבות טורדניות ומציין שמטפלים או מכשפים מבטיחים לעיתים פתרונות בטווח זמן קבוע מראש, כמו ארבעה או עשרים טיפולים. לטענתו, אדם שלא מוכן לבדוק בעצמו את האמת או את השקר שבמחשבה הטורדנית שלו יעדיף ללכת לטיפול שיבטיח לו פתרון. אך הוא מזהיר שזה בלתי אפשרי לדעת מראש כמה טיפולים בדיוק יידרשו כי הדבר תלוי ברצינות, ... בדרך (בעיה מוטורית, פחד גבהים וכו). לכן, אדם שלא מתאמץ להתמודד בעצמו עם השאלה האמיתית ומצפה לפתרון קל ופשוט, ימשיך לסבול. למה השוואה לאחרים מרגיעה מחשבות טורדניות? אליעד מסביר שהסיבה שהשוואה לאחרים מרגיעה אדם עם מחשבות טורדניות היא כי היא משנה את התפיסה שלו לגבי כמה המצב גרוע. לדוגמה, אם אדם נכשל במבחן, זה מטריד אותו כי הוא חושב שזה הופך אותו לרע. ... אליעד מדגיש שוב שהסיבה לתחושת הקלה זו היא רק כי השתנתה תפיסת האדם לגבי המצב, והוא פחות רוצה את ההצלחה מבעבר. מה לעשות בפועל כשיש מחשבה שלילית או טורדנית? ההנחיה של אליעד ברורה: תמיד לבדוק לעומק את האמת של המחשבה. אם האדם הוא איש אמת, כלומר, אדם שמוכן לבדוק את הדברים לעומק ולא משקר ... הבעיה. מחשבה שלילית שמתגלה כלא נכונה תפסיק להטריד, ומחשבה שמתגלה כנכונה תוביל את האדם לקבל את המצב ולהפסיק להתנגד לו. בסיכומו של דבר, ההתמודדות עם מחשבות טורדניות לפי אליעד היא פשוטה וברורה, אבל דורשת אומץ ואמת: לבדוק את האמת או השקר של המחשבה עד הסוף. איך להיפטר ממחשבות טורדניות? התמודדות עם OCD איך לשחרר מחשבות שליליות? למה השוואה לאחרים מרגיעה? מחשבות כפייתיות טיפול האם המחשבה שלי נכונה? מה השאלה? ש: השאלה היא איך להתמודד עם מחשבות טורדניות. אליעד: איך להתמודד הלאה מה השאלה מה זה איך להתמודד? ש: כאילו איך להיפטר ממנה. אליעד: איך להיפטר ממנה? ש: או להתמודד איתה באופן כללי. אליעד: אוקי יש מחשבה טורדנית? ש: כן. אליעד: ואתה בטוח שאתה רוצה להיפטר ממנה אולי היא טובה, נגיד שיש לך מחשבה טורדנית שאומרת לך אתה חייב ללכת לאכול כשאתה רעב זאת
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
בעיות לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל
... לא הגיוניות, התמכרויות לא הגיוניות, מחשבות טורדניות לא הגיוניות, פחדים לא הגיוניים, חרדות לא הגיוניות, כעסים לא הגיוניים, רגשות לא הגיוניים, OCD לא הגיוני, הפרעות נפשיות לא הגיוניות, טורדנות כפייתית לא הגיונית, פיתוח השכל איך נגמלים מהתמכרויות ומחשבות טורדניות? ההבנה כיצד להיגמל מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD מתחילה בהבנה של המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת, אך מרגיש שהוא לא מסוגל ... כשמדובר בהתמכרות או התנהגות שאינה הגיונית, אדם יתחיל לחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית, אך היא חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו אם ... לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא חוסר היגיון. כשאין לאדם הסבר הגיוני אמיתי למעשיו, הוא עלול ... בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית בהדרגה ... משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה ... ולהתמקד בניתוח תודעתי מעמיק של ההתנהגות האישית. בשורה התחתונה, איך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות וחרדות? הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר ... ומחוסר הבנה מעמיקה של הסיבות שמובילות אליהם. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? איך לפתח חשיבה הגיונית איך להתמודד עם OCD ופחדים לא הגיוניים התבוננות עצמית וחיזוק יכולות הניתוח המחשבתי איך נגמלים מהתמכרויות, מחשבות טורדניות ו - OCD? כדי להבין איך להיגמל מהתמכרות, מחשבות טורדניות או OCD, צריך להבין את המנגנון שמפעיל אותן. התמכרות היא מצב שבו אדם מבצע פעולה מסוימת ומרגיש שאינו מסוגל ... זאת, אדם שמכור להתנהגות מסוימת ורואה אותה כלא הגיונית - יחפש דרך להפסיק אותה. מה הקשר בין מחשבות טורדניות להתמכרות? מחשבה טורדנית היא מחשבה שהאדם מודע לכך שהיא בלתי הגיונית אך עדיין חוזרת שוב ושוב. לדוגמה, אדם ששואל את עצמו ... לא מוסברים או עצבות חסרת סיבה, נובעים מאותו עיקרון של חוסר היגיון פנימי. איך אפשר להפסיק התנהגויות טורדניות וחרדות? המכנה המשותף לכל הבעיות הללו הוא שהן מבוססות על חוסר היגיון. כלומר, כשלאדם אין הסבר הגיוני ... בהיגיון ולנתח את המציאות בצורה מדויקת יותר. איך חיזוק השכל עוזר להתמודד עם התמכרויות ו - OCD? ככל שאדם מפתח את השכל ומבין את הסיבות שמובילות אותו לפחד, להתנהג בצורה כפייתית או לחזור שוב ושוב על פעולות מסוימות, כך הוא מחליש את המנגנונים שגורמים לכך. חיזוק ההיגיון מפחית ... משום שהן מתקיימות על בסיס חוסר הבנה מעמיקה של המצב. איך לפתח את השכל ולצאת ממעגלים טורדניים? פיתוח השכל אינו קשור לצבירת ידע כללי או לימוד טריוויה. מדובר ביכולת לנתח את המציאות בצורה חכמה ... לפתח את השכל, אפשר להיכנס לאתר ולחפש מידע בנושא. בשורה התחתונה, הדרך להפסיק התמכרויות, מחשבות טורדניות, פחדים וחרדות לא הגיוניים היא על ידי חיזוק ההיגיון והשכל. ככל שהאדם הופך להיות מודע יותר ... שליטה על חייו. תחשבו על זה בהיגיון. בהצלחה. איך לפתח חשיבה רציונלית ולשפר את ההיגיון איך להתמודד עם OCD ומחשבות טורדניות שיטות להתמודדות עם חרדות ופחדים לא הגיוניים מה גורם לנו להתמכר לדפוסים מחשבתיים והתנהגותיים? ...
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות
OCD טורדני, התמכרות ל OCD, התמכרות להפרעה טורדנית כפייתית, התמכרות למחשבות טורדניות, התמכרות למחשבות אובססיביות, טיפול בOCD, טיפול בהפרעה טורדנית כפייתית, טיפול במחשבות טורדניות, טיפול במחשבות אובססיביות איך להתמודד עם OCD וטיפול במחשבות טורדניות? OCD (הפרעה טורדנית כפייתית) היא הפרעה שבה אדם מוצא את עצמו סובל ממחשבות אובססיביות או התנהגויות כפייתיות. אליעד כהן מסביר במהלך ההרצאה כיצד התופעה לא תמיד נובעת רק מהתנהגויות חוזרות כמו שטיפת ידיים או בדיקה חוזרת של דברים, אלא עלולה להיות תוצאה של פחדים או חוסר משמעות עמוק יותר בחייו של האדם. מהן ההתנהגויות הכפייתיות ואיך הם מתחילות? לעיתים, אדם המתמודד עם OCD מתמקד במחשבה טורדנית אחת, לדוגמה, חשש משטיפת ידיים שאינה מספקת את תחושת הניקיון הנדרשת. התמקדות כזו נראית כאילו היא עונה על הצורך לשלוט במשהו, אך ... מפתחים אובססיות חדשות כשהם פותרים את הבעיה הקודמת, מה שמוביל אותם למעגל אינסופי של מחשבות טורדניות. למה חשוב לחקור את השורש העמוק של ה - OCD? אליעד מציע גישה מעמיקה יותר במקום להתמקד רק בהיבטים החיצוניים של OCD. הוא מציע לשאול את השאלה לא רק למה יש לי את המחשבה הזו? אלא למה בכלל המוח שלי יוצר מחשבות טורדניות?. כל אדם יכול למצוא דפוס חוזר של אובססיות, אך חשוב להבין את השורש הפסיכולוגי שמוביל ליצירתן. אם המוח מייצר מחשבות כאלו כחלק ... שליליים, הפתרון טמון בהבנת הצורך העמוק שמניע את ההתנהגויות הללו. מהו הרווח הנפשי במחשבות טורדניות? לפי אליעד, המחשבות הטורדניות עשויות להוות מנגנון הגנה שמסייע לאדם להימנע מהתמודדות עם פחדים או רגשות כואבים. במקרים מסוימים, OCD מספק תחושת ביטחון זמני. לדוגמה, כאשר אדם מרגיש שהשלטון על המחשבה האם סגרתי את הדלת? מעניק לו תחושת שליטה וביטחון, אפילו אם זה לא פותר את הבעיה האמיתית שמציקה לו (כמו פחד מהמוות או פחד מנטישה). האם OCD קשור לחוסר משמעות או ריקנות בחיים? אליעד מציין כי OCD לעיתים מהווה ניסיון למלא את הריקנות או החוסר במשמעות בחיים. לדוגמה, אדם שאינו מוצא משמעות בחייו עלול לפתח אובססיות סביב עניינים ... להתמודד עם בעיות או פחדים עמוקים יותר. מה החשיבות של טיפול בשורש הבעיה? הטיפול ב - OCD לא צריך להיגמר רק בניסיון להפסיק את ההתנהגות הכפייתית או המחשבות הטורדניות. הגישה המומלצת היא לזהות את השורש העמוק שמוביל לאובססיות ולהתמודד איתו. אם הבעיה היא פחד מהמוות או תחושת חוסר ערך, טיפול ... לכך שהאדם יפסיק לפתח אובססיות חדשות. טיפול כזה יעזור להפסיק את המעגל האינסופי של OCD ויאפשר לאדם להשתחרר ממנו באופן מוחלט. למה חשוב להבין את הרווח הרגשי במחשבות טורדניות? מחשבות טורדניות אינן רק מקור לסבל, אלא גם עשויות לספק רווח רגשי מסוים, כמו תחושת ביטחון או שליטה. כאשר אדם מתמכר ל
OCD / Obsessive Compulsive Disorder / הפרעה טורדנית כפייתית / הפרעה אובססיבית קומפולסיבית / הפרעה נפשית / אובססיות / שינוי הרגלים / לשנות הרגלים / אימון לשינוי / הפרעת חרדה / טורדנות כפייתית
OCD obsessive compulsive disorder הפרעה טורדנית כפייתית הפרעה אובססיבית קומפולסיבית הפרעה נפשית אובססיות שינוי הרגלים לשנות הרגלים אימון לשינוי הפרעת חרדה טורדנות כפייתית וכאן אבאר את המהות המרכזית של הפרעה טורדנית כפייתית (ocd). ואבאר מהו בעצם המכנה המשותף המרכזי של כל ההפרעות הטורדניות הכפייתיות. ואבאר מהי הנוסחה לטיפול ב ocd ואיך אפשר וצריך להתמודד עם ocd? ומי שיתבונן יראה, כי מהות הבעיה של אלו שסובלים מההפרעה הנפשית של ה ocd, מתבטא בכך שהם עושים פעולות חוזרות ונשנות פעם אחרי פעם בצורה כפייתית שאינה הגיונית ושאינה סבירה. כגון לדוגמה שטיפת ידיים פעם אחרי פעם בכפייה. או לדוגמה לבדוק אם הדלת של הבית סגורה, פעם אחרי פעם. או לדוגמה לבדוק שהארנק נמצא במקומו, למרות שכבר בדקת את זה לפני כמה שניות וכיוב. ואלו שסובלים מההפרעה הטורדנית כפייתית הזאת, מבינים בשכל שלהם שהם עושים פעולה מיותרת. ואעפכ הם ממשיכים לעשות אותה פעם אחרי פעם, למרות שהם מבינים את חוסר ההיגיון שיש בכך שהם חוזרים על הפעולה המיותרת שלהם. ו ocd, הכאב שלו, הוא לא רק בכך שהאדם חוזר על פעולות שלו, בצורה מיותרת. אלא הכאב שלו, הוא גם בכך שהאדם מרגיש שלקחו לו את הבחירה החופשית שלו, ושהוא פועל כמו רובוט בלי בחירה חופשית. והאדם מרגיש ממש שהוא עבד של המחשבות הטורדניות שלו ושל האובססיה שלו. והאדם שסובל מההפרעה הנפשית של ה ocd, נמצא במצוקה מאוד גדולה, לפעמים על סף של שיגעון ממש. שהאדם מרגיש שהוא ממש עומד להשתגע מרוב לחץ נפשי שבו הוא נמצא, מכך שהוא צריך לחזור על ... אותו ויוצרת אצלו גם הפרעת חרדה, מכך שהוא לא סגר את הדלת וכיוב. ובנוסף לכל זה, יש גם את תחושת התסכול של האדם שסובל מה ocd. כי הוא לא מבין את ההיגיון של עצמו, בכך שהוא חוזר על הפעולות שלו. והאדם נראה לו שהוא משוגע ממש. והאדם ממש עומד להשתגע, מכך שהוא מבין בשכל שלו ... על הפעולה שלו, ואעפכ הוא חוזר עליה. וזה יוצר תחושה של תסכול עמוק וחזק ותחושה של ייאוש ואובדן שליטה. והשאלה היא, איך להתמודד עם ocd? ואיך להתמודד עם הפרעה אובססיבית קומפולסיבית ועם התנהגות טורדנית כפייתית? והתשובה לכך היא, שטיפול ב ocd נעשה על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו באמת, למה באמת הוא עושה את הפעולה שהוא חוזר עליה, לא בפעם השנייה והלאה שהוא חוזר עליה. אלא בפעם הראשונה שהוא ... עשית את הפעולה בפעם הראשונה. וחזרה על פעולה מיותרת, היא נובעת ותלויה בכך שכבר עשית את הפעולה בפעם הראשונה. ואדם שסובל מ ocd, מה שהוא מנסה להבין, זה מדוע הוא חוזר על הפעולות שלו, למרות שזה לא הגיוני לחזור עליהן. אבל מה שהוא לא מבין ולא שואל את עצמו ברצינות, זה למה ... שיגלה למה באמת הוא עושה את הפעולה בפעם הראשונה, זה ישחרר אותו מביצוע חוזר ונשנה של פעולות מיותרות. והרעיון הוא, שה - ocd והאובססיה, מבטאת את העוצמה ואת החשיבות שהאדם מייחס לביצוע הפעולה בפעם הראשונה שלה. וככל שהאדם מייחס יותר חשיבות ויותר משמעות לביצוע הפעולה בפעם הראשונה, כך זה גורר אחריו, את זה שהוא יחזור על הפעולה שהוא עושה, פעם אחרי פעם, בצורה כפייתית שאינה הגיונית. וכאשר האדם מתבונן היטב ושואל את עצמו ברצינות, למה בכלל אני שוטף את הידיים בפעם הראשונה ולמה בכלל אני בודק אם הדלת סגורה בפעם ... אבל הוא מייחס חשיבות מופרזת מידי יתר על המידה, לביצוע אותה הפעולה בפעם הראשונה. כי האמת צריכה להיאמר, והיא שאם ה ocd מתבצע על פעולה שהיא מאוד חשובה ברמה של חיים ומוות, דהיינו, אם האדם עושה פעולה שכל חייו תלויים בה, אז זה בהחלט כן הגיוני שהוא יחזור ויבדוק את הדבר פעם אחרי פעם, בגלל החשיבות שלו, ואז ממילא זה כבר לא ocd. וה ocd, הוא רק כאשר האדם עושה פעולה פעם אחרי פעם, כאשר רמת החשיבות של ביצוע הפעולה, הוא לא של חיים ומוות וכיוב. שזה בעצם שוב פעם אומר, שהאדם חוזר על ביצוע הפעולה שלו, בגלל שהוא מתייחס בעוצמה גדולה מידי, לביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ולכן ממילא זה אומר שהדרך לטיפול ב ocd, היא על ידי זה שהאדם מברר עם עצמו היטב, את הסיבה האמיתית ואת רמת החשיבות של ביצוע הפעולה בפעם הראשונה. ואז ממילא מובטח לאדם שהוא לא יחזור על ביצוע הפעולות שלו, בצורה טורדנית כפייתית וכיוב. ואת הבירור של הסיבה האמיתית, כדאי ומומלץ לעשות עם איש מקצוע שמבין את נפש האדם, ושהוא יכול לעזור לאדם לגלות, למה באמת הוא ...
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית
מחשבות טורדניות, מחשבה מטרידה, מחשבה אובססיבית, מחשבות פולשניות, ocd, מחשבה לא רציונלית, מחשבה לא הגיונית, מחשבות לא טובות, מחשבות לא רצויות, מחשבות לא רצוניות, מחשבות לא פוסקות, מחשבה טורדנית מדוע מחשבות טורדניות לא עוזבות אותנו? מחשבות טורדניות, שליליות, מטרידות ולא רצויות הן תופעה שכיחה מאוד. אליעד כהן מסביר שאנשים רבים נוטים להתמודד עם מחשבות אלו בדרך של הכחשה ... את הנוכחות של המחשבה. המוח מתקשה לקבל את ההצהרה הזו, כי תמיד קיימת במוחנו האפשרות הקטנה ביותר שגם הצד ההפוך נכון. המוח שואל האם באמת בכלל לא?, וכך מתחזקת המחשבה הטורדנית. איך להתמודד בצורה נכונה עם מחשבה מטרידה? הדרך הנכונה להתמודד עם מחשבות מטרידות, לפי אליעד כהן, היא להכיר במציאות באופן ... אנחנו עושים להם עוול וצריכים להחזיר להם שטחים, אבל למרות זאת אני לא מעוניין להחזיר אותם. כך האדם נמנע מוויכוח פנימי ומצליח לשמור על שלווה נפשית ללא רדיפה של מחשבות טורדניות. מה אפשר ללמוד מסיפורו של רבי נחמן על המחשבות? אליעד כהן מביא את סיפורו של רבי נחמן על גן קסום, שאליו נכנסו אנשים רבים, ... מסתבך והופך להיות מטרד לעצמו. כאשר האדם נאמן לאמת שלו, המחשבות אינן רודפות אחריו, מכיוון שאין להן שום נקודת אחיזה שממנה הן יכולות לפעול נגדו. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? איך להפסיק פחדים וחרדות? למה מחשבות שליליות רודפות אותנו? איך להתמודד עם OCD ומחשבות כפייתיות? איך להתמודד עם מחשבות טורדניות ומחשבות לא רצויות? אנשים רבים חווים מחשבות שליליות, מטרידות או לא רצוניות. אחת התגובות הנפוצות לכך היא ניסיון להתכחש ... לקבל את הקביעה האבסולוטית הזו, מכיוון שהוא מבין שתמיד קיימים צדדים מנוגדים בכל מחשבה. המוח מתחיל לפקפק בקביעה זו, מה שמוביל לתחושת חרדה ולרדיפה בלתי פוסקת של המחשבה הטורדנית. הפתרון הוא להכיר בכך שיש צד מסוים שבו המחשבה נכונה, אך הוא אינו רלוונטי או דומיננטי. זה נכון לגבי כל מחשבה שלילית או ... מכוחן ואין להן צורך להמשיך לרדוף אחרינו. למה חשוב להיצמד לאמת? כאשר אדם נצמד לאמת, הוא מסונכרן עם המציאות ואין לו קונפליקט פנימי שגורם לסבל מיותר. הדרך להפחתת מחשבות טורדניות אינה הכחשה או ניסיון להיאבק בהן, אלא ההכרה בכך שיש בהן גרעין מסוים של אמת - אך הוא אינו משמעותי או רלוונטי לחיים בפועל. איך להתמודד עם מחשבות טורדניות? למה מחשבות שליליות רודפות אותנו? האם כל מחשבה נכונה במידה מסוימת? איך להפסיק פחדים וחרדות? איך להתמודד עם OCD ומחשבות כפייתיות? עכשיו לגבי נושא של מחשבות שליליות לפעמים בן אדם יש לו מחשבה שלילית ומה שהוא עושה הוא מנסה להתכחש אליה, תן דוגמה למחשבה שלילית ...
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
משיכה מינית, אובססיה מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה?
... מינית, להימשך לבחורה, טיפול ב OCD, התמודדות עם OCD, מחשבה טורדנית, התמכרות מינית, דחף מיני, העדפה מינית, טיפול באובססיה, איך לטפל באובססיה? מהי המשמעות של ... מהי אובססיה מינית? כיצד להתמודד עם OCD? מהו דחף מיני? כיצד לשחרר מתח מיני? מה הקשר בין רצון ואובססיה? האם ניתן לשנות דפוסים מנטליים? ...
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי משמעות, ממציא משמעויות מוזרות, מחשבות מוזרות, פחדים מוזרים, דמיונות מוזרים, מחשבות שווא, חושב שאני המשיח, הפרעות נפשיות
טיפול ב OCD, מחשבות טורדניות מוזרות, מחשבות לא הגיוניות, מוטרד מדברים חסרי ... ממחשבות מוזרות ולא הגיוניות? הסיבה המרכזית שמסביר אליעד כהן לקיומן של מחשבות מוזרות וטורדניות היא חוסר במשמעות בחיים. אנשים שסובלים ממחשבות מוזרות, ... אמיתית. האם הבעיה היא בחוסר מטרות בחיים? אליעד כהן מציע לבדוק תחילה האם לאדם שסובל ממחשבות טורדניות יש מטרות משמעותיות בחיים. יש לשאול אותו: האם יש לך ... ממשיות, כמו להיות עשיר או להצליח בלימודים, אך הוא לא באמת פועל להשיג אותן. במצב כזה, המחשבות הטורדניות הן תוצאה של חוסר הפעולה שלו למען המטרות החשובות ... שלמות ומשמעות נמצאות בכל דבר, אפילו בדברים הפשוטים והיומיומיים ביותר. כיצד לטפל במחשבות טורדניות ומוזרות? הפתרון שאליעד כהן מציע הוא לעזור לאדם ... במטרות הפשוטות ושהחיים הרגילים הם בעלי משמעות, הוא יוכל להזדהות מחדש עם מטרות אלו, והמחשבות הטורדניות יתחילו להיעלם. האם תמיד צריך לדעת את הסיבות למחשבות טורדניות? אליעד כהן מסביר שלא תמיד חשוב להבין את הסיבות ... לפתור את הבעיה היא לעזור לאדם לראות את המשמעות גם בדברים הרגילים והפשוטים ביותר. איך להתמודד עם OCD? למה יש לי מחשבות מוזרות? איך למצוא משמעות בחיים? האם אפשר להיפטר ממחשבות טורדניות? מה רע בחיים רגילים? מחשבות לא הגיוניות ופחדים ... המרכזית היא כיצד להבין ולפתור את הבעיה. במקרה שלפנינו, האדם מתאר התנהגויות מחשבתיות כפייתיות, כגון צורך לעבור שולחן מצד ימין, בדיקה מתמדת של איזה רגל ...
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה?
OCD של מחשבה טורדנית, קושי להתרכז, בעיית קשב וריכוז, לא מצליח להתרכז במה שקורא, מנסה להבין איך אני מבין את מה שאני קורא, איך להתמודד עם מחשבה טורדנית? איך להצליח להתרכז במה שאני רוצה? למה מופיעה מחשבה טורדנית בזמן קריאת ספר? אליעד כהן מסביר שכאשר בן אדם עוסק בפעולה שדורשת ריכוז, כמו קריאת ספר, לעיתים קרובות הוא נתקף במחשבות טורדניות שמונעות ממנו להתרכז. אחת הדוגמאות המרכזיות שאליעד ... או איך אני יודע שאני באמת מבין את הטקסט בצורה נכונה?. לפי אליעד, המחשבה הזו היא למעשה סוג של הפרעה טורדנית (OCD של מחשבה), למרות שנראה שזו שאלה טבעית והגיונית. האדם לא ... קורא כי הוא עסוק בשאלה עצמה של תהליך ההבנה, וזה מסיח את דעתו מהטקסט. מה הגורם האמיתי מאחורי המחשבה הטורדנית? אליעד כהן מציג את הטענה שכאשר מחשבה מסוימת מופיעה ... מצליח להבין את הטקסט. זו דרך להבטיח לעצמו שלא יאבד את היכולת הזו בעתיד. איך פותרים את בעיית ההפרעה הטורדנית? אליעד מדגיש כי הדרך לפתור את ההפרעה הטורדנית היא קודם כל להבין לעומק את הסיבה להופעתה. במקרה של ... האפשרות הזו, להבין שייתכן בהחלט שהוא לא יבין את מה שהוא קורא, ולקבל זאת בשלווה. מה הקשר בין מחשבה טורדנית לבין שליטה ואובדן שליטה? אליעד כהן מדגיש קשר ישיר בין הצורך של האדם בשליטה לבין המחשבות הטורדניות שלו. ככל שהאדם מפחד יותר לאבד את השליטה, כך הוא יתמודד עם מחשבות אובססיביות וטורדניות רבות יותר, שינסו להבטיח לו את השליטה הזו. בדוגמה של קריאת הספר, המחשבה הטורדנית נובעת בדיוק מתוך הצורך בשליטה מוחלטת בתהליך ההבנה. ... ידי מחשבות חוזרות ונשנות, כגון איך בדיוק אני מבין את הטקסט הזה?. דוגמאות נוספות להבנת התהליך הטורדני של המחשבה אליעד נותן דוגמה מוחשית נוספת: אם כל בוקר כשאתה ... אך עם הזמן תתחיל לחשוש שיום אחד לא תמצא את הכסף, ותתחיל לבדוק שוב ושוב אם הכסף אכן נמצא שם. המחשבה הטורדנית, במקרה זה, נובעת מחשש מאיבוד משהו שכבר התרגלת לקבל ... תמיד מבין את מה שהוא קורא, מתחיל לחשוש יום אחד שהוא יאבד את היכולת הזו, ולכן מופיעות אצלו המחשבות הטורדניות. איך אפשר להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולחזור להתרכז? כדי להשתחרר מהמחשבה הטורדנית ולהצליח להתרכז במה שרוצים, אליעד כהן ממליץ על הדרך ... שהוא לא יבין את הטקסט, הוא למעשה מפחית באופן משמעותי את הצורך שלו בשליטה מוחלטת, וממילא המחשבה הטורדנית מתחילה להיחלש, והריכוז חוזר למצב תקין. האם יש תשובה ... ולכן, הדרך הנכונה להתמודד עם השאלה היא להבין ולהסכים עם חוסר הוודאות, ובכך לשחרר את הלחץ הטורדני ואת הצורך באובססיה לשליטה. בסיום דבריו, אליעד מדגיש שההבנה השלמה של התהליך הזה יכולה לעזור לאדם להיפטר ממחשבות טורדניות באופן כללי, ולהחזיר לעצמו את היכולת להתרכז בדברים שחשובים לו באמת. איך להתמודד עם OCD של מחשבה? איך להפסיק מחשבות טורדניות? איך להצליח להתרכז בקריאה? מה הסיבה למחשבה טורדנית? איך לשלוט במחשבות טורדניות? מה הקשר בין חרדה לשליטה? איך לקבל חוסר ודאות? ...
טיפול ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD?
טיפול ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD?
טיפול ב או סי די, OCD, איך נוצר OCD? סיבות ל OCD, גורמים ל OCD, התנהגות כפייתית, התנהגות טורדנית, מחשבה טורדנית, התנהגות אובססיבית קומפולסיבית, למה יש לי או סי די? הפרעה קומפולסיבית אובססיבית, איך נוצרת הפרעה נפשית של OCD? מה זה OCD ומה הם הסימפטומים שלו? הפרעה טורדנית כפייתית, או בשמה המוכר OCD, היא הפרעה נפשית בה האדם חווה מחשבות טורדניות והתנהגויות כפייתיות חוזרות ונשנות. הסימפטומים של OCD יכולים לכלול התנהגויות כמו שטיפת ידיים כפייתית , בדיקה חוזרת אם הדלת נעולה או צורך כפייתי בסדר וניקיון. אליעד כהן נותן דוגמה של אדם שמטרידה אותו המחשבה שהשולחן שלו לא מסודר במאה אחוז, או שאסור שיהיה שום לכלוך על הרצפה. כל התנהגות או מחשבה שחוזרת על עצמה בצורה אובססיבית יכולה להיות מוגדרת כ - OCD . למה יש לי OCD ומה יוצר את ההפרעה הנפשית? אליעד כהן מסביר שהבסיס להפרעה נפשית של OCD טמון ברצון להיות בטוח ב - 100%. הרצון לוודאות מוחלטת בכל תחום שהוא בחיים גורם באופן בלתי נמנע להפרעה נפשית. אם אדם רוצה להיות בטוח במאה ... נוצרת לו הפרעה נפשית כלשהי. ככל שהאדם דורש יותר וודאות מוחלטת כך ההפרעה מתגברת, והוא מתחיל לפתח OCD. איך קשור דיכאון או משבר להיווצרות OCD? אליעד כהן מתאר תהליך שבו אדם שסובל מדיכאון או משבר כלשהו, לדוגמה מישהו שחברתו עזבה אותו או מישהי שבעלה נפטר, מחפש פתרון או נחמה למצוקה שלו. כאשר האדם לא מוצא פתרון, הוא מתחיל לפתח התנהגות כפייתית או מחשבות אובססיביות כאמצעי להתמודד עם המצוקה. לדוגמה, אדם שחברתו עזבה אותו מרגיש בדיכאון, לא מוצא פתרון רגשי, ולפתע נתקל ברעיון שאם ... יהיה בריא. האדם מתחיל לתת חשיבות עצומה לפעולת שטיפת הידיים, כאילו כל האושר שלו תלוי בה, וכך הוא מפתח OCD סביב הפעולה הזו. איך OCD עוזר לאדם להתמודד עם קושי רגשי או מצוקה? אליעד כהן מציג את הרעיון שאדם מפתח OCD בגלל שהוא נותן משקל מוגזם לפעולות או למחשבות כפייתיות, כדי להימלט מהכאב של המצוקה הרגשית. לדוגמה, אישה שבעלה נפטר לא יודעת איך להתמודד עם הכאב, ולכן היא מתחילה להתמקד בצורה כפייתית בניקיון הבית. כשהיא מרגישה עצב או כאב, היא מיד אומרת לעצמה לפחות הבית נקי, וכך היא מרגיעה את עצמה. בכך הניקיון הופך להיות הדרך שלה לברוח מהכאב האמיתי שהיא לא מצליחה להתמודד איתו ישירות. איך נוצרת אמונה כפייתית והקשר שלה לאמונה באלוהים? אליעד כהן מדגיש קשר בין התנהגות OCD לבין יצירת אמונה חזקה שמחליפה את המצוקה. הוא משווה בין אמונה כפייתית (כמו שטיפת ידיים או ניקיון
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על הדרכת מטפלים, הדרכת הורים, איך לעזור למי שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד שלא רוצה עזרה? איך לעזור לילד עם בעיות רגשיות? OCD אצל ילדים, חרדות ילדים, איך לפתור בעיות רגשיות אצל ילדים? הפרעת אישיות של ילדים, הפרעת התנהגות אצל ילדים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להתמודד ולהצליח בחיים הטובים - הספר על: להתמודד עם ocd, איך להתמודד עם בעיות, התמודדות עם כל בעיה בחיים, פתרון בעיות, איך לפתור בעיות ולהתמודד בהצלחה, איך להעריך את עצמך? איך לחנך ילדים? איך למכור מוצר ללקוחות? איך לשנות תכונות אופי? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך להצליח בראיון עבודה? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לקבל החלטות? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך להשיג ביטחון עצמי? איך להאמין בעצמך? איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להעביר ביקורת בונה? איך להתמודד עם גירושין? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך להיות מאושר ושמח? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לנהל את הזמן? איך להיגמל מהימורים? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך לשתול מחשבות? איך לפרש חלומות? איך לא להישחק בעבודה? איך לשפר את הזיכרון? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך לעשות יותר כסף? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך ליצור אהבה ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לפתור בעיות ולהתמודד בהצלחה, להתמודד עם ocd, איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בדידות? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? כעס ועצבים? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם עצבות? איך להשיג איזון נפשי? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: התמודדות עם כל בעיה בחיים, למה יש רע וסבל בעולם? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה? איך נוצר העולם? למה לא להתאבד? האם באמת הכל לטובה? האם יש בחירה חופשית? האם לדומם יש תודעה? בשביל מה לחיות? האם יש משמעות לחיים? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש או אין אלוהים? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מהי תכלית ומשמעות החיים? מה המשמעות של החיים? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? האם יש אמת מוחלטת? למה יש רע בעולם? איך נוצר העולם? איך להנות בחיים? מי ברא את אלוהים? האם המציאות היא טובה או רעה? איך להיות מאושר? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? האם יש הבדל בין חלום למציאות? האם הכל אפשרי? למה העולם קיים? אולי אנחנו במטריקס? האם אפשר לדעת הכל? איך להיות הכי חכם בעולם? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Coping.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ אישי להתמודדות, לפתור בעיה, מאמן אישי להתמודדות אישית בנושא להתמודד עם ocd - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Coping.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1484 שניות - עכשיו 06_07_2025 השעה 14:24:28 - wesi16