אליעד כהן
ייעוץ עסקי ואישי
בשיטת EIP
⭐⭐⭐⭐⭐
הדפסה תקשורת בין אישית, האם להתרחק ממישהו שעושה לך רע בלי להתכוון? האם להיות בקשר עם מישהו שעושה לך רע בשגגה? אי שפיות זמנית, איך להתמודד עם אנשים שפוגעים בך...
הצטרף לחברים באתר!
שם
סיסמא
לחץ כאן
להתחבר לאתר!
💖
הספרים שמומלצים לך:
להצליח בחיים
ולהיות מאושר!






ייעוץ + טיפול גם בנושאים:
התמודדות עם בעיות, להתמודד עם בעיות, איך להתמודד עם התקף חרדה, איך מתמודדים עם בעיות שינה וקנאה אצל ילדים, התמודדות עם גמילה מסמים, התמודדות עם קונפליקטים, איך להתמודד עם עצבים וחוסר סבלנות, איך להתמודד עם דברים, איך מתמודדים עם עצלנות, התמודדות עם חרדה מול קהל, איך להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי, איך להתמודד עם מוות של כלב, התמודדות עם עצלנות, התמודדות המשפחה עם ילד חריג, איך להתמודד עם ילד מרדן, התמודדות עם פרידה מבן זוג, איך מתמודדים עם קשיים, התמודדות עם אלימות, להתמודד עם בדידות, איך להתמודד עם הפרעות חרדה שלא עוברות, איך להתמודד עם עייפות, איך להתמודד עם גיל ההתבגרות, מטפל אישי, איך להתמודד עם מוות, מתמודדים עם, איך להתמודד עם הפרעות מהקהל, איך מתמודדים עם פחד מוות, איך מתמודדים עם אדם שהשתגע, התמודדות עם לחץ וחרדה, הדרכה אישית, התמודדות עם פחד, התמודדות עם מהמר כפייתי, איך מתמודדים עם מצב נפשי בלי פיתרון, דרכי התמודדות עם לחץ, להתמודד עם ילדים, להתמודד, התמודדות עם אובדן ילד, התמודדות עם המוות,
☎️
ייעוץ אישי בכל נושא!
050-3331-331
תקשורת בין אישית, האם להתרחק ממישהו שעושה לך רע בלי להתכוון? האם להיות בקשר עם מישהו שעושה לך רע בשגגה? אי שפיות זמנית, איך להתמודד עם אנשים שפוגעים בך בטעות? איך להתמודד עם מישהו שפוגע בך בלי להתכוון? מערכות יחסים
האם הכוונה של הפוגע משנה אם כדאי לשמור איתו על קשר?

אחד הנושאים המרכזיים שאליעד כהן מדבר עליו הוא כיצד להתמודד במצבים בהם אדם נפגע מאדם אחר, אך הפגיעה נעשית ללא כוונת זדון או מתוך חוסר מודעות. אנשים נוטים להתבלבל בין שתי שאלות מרכזיות: "האם האדם שפגע בי אשם בכך שהוא פגע בי?" ו"האם אני רוצה לשמור איתו על קשר?". אליעד מסביר שההבחנה בין שתי השאלות האלה היא חשובה מאוד, כי פעמים רבות אנשים מתעקשים לנתח את הכוונות של האדם הפוגע או לחפש אשמים, כאשר למעשה השאלה החשובה יותר מבחינתם היא האם הקשר הזה טוב עבורם או רע עבורם.

לדוגמה, אדם יכול להיות במערכת יחסים שבה הצד השני מקלל אותו, מעליב אותו או פוגע בו באופן כלשהו. האדם הפגוע מנסה להבין האם השני אשם: אולי הוא פוגע מתוך כוונה, או אולי לא אשם בכך כי הוא סובל מילדות קשה, בעיות רגשיות או אפילו אוטיזם. אבל אליעד מסביר שגם אם הצד השני לא אשם כי הוא מתנהג כך באופן בלתי נשלט או בלתי מודע, זה לא מחייב את האדם להישאר איתו בקשר אם הוא סובל מכך. כלומר, ההחלטה להישאר בקשר או להתרחק לא חייבת להיות תלויה בשאלת האשמה או הכוונה.

מדוע לא חייבים להישאר בקשר אם הצד השני פוגע בך בלי כוונה רעה?

אליעד ממחיש זאת דרך דוגמה ברורה של כלב: כאשר כלב נושך אותך, ברור שהכלב לא מתכוון להזיק או לפגוע מתוך כוונת זדון, כי זו ההתנהגות הטבעית שלו. הכלב לא "אשם" במובן האנושי, אך זה לא אומר שצריך להמשיך לתת לו לנשוך אותך שוב ושוב. באופן דומה, אם אדם אחר פוגע בך מתוך אי שפיות זמנית, הפרעה נפשית, או אפילו חוסר מודעות, אתה לא חייב לסבול ולהמשיך להיפגע רק מפני שהוא אינו "אשם". השיקול היחיד שצריך להנחות אותך הוא האם המצב הנוכחי טוב או רע לך.

אליעד מדגיש שוב ושוב שהרעיון המרכזי הוא לא לחפש אשמים, אלא לשים את הדגש על השאלה הפרקטית והחשובה באמת: האם אתה רוצה להיות בתוך המערכת הזו? האם זה עושה לך טוב או רע? גם אם מדובר במישהו קרוב, חבר, בן זוג או בן משפחה, ההחלטה לא חייבת להיות קשורה לכוונותיו אלא לתוצאה בשטח - האם המגע איתו פוגע בך או לא.

האם חוסר כוונה להזיק מפחית את הפגיעה הרגשית?

ישנם מקרים שבהם הידיעה שהפוגע לא התכוון באמת להזיק יכולה להפחית את הכאב או את תחושת העלבון. לדוגמה, אם מישהו דרך עליך בטעות ברחוב או אמר לך הערה שפגעה בך מבלי שהתכוון להעליב, ההבנה שאין לו כוונה רעה יכולה למתן את עוצמת הפגיעה הרגשית. עם זאת, אליעד מדגיש שאם הפגיעה היא מתמשכת ועקבית, ואינך מצליח להפסיק להיפגע, עצם העובדה שאין כוונת זדון לא בהכרח אמורה להשאיר אותך בקשר. יש לך את הזכות ואף את האחריות האישית לדאוג לעצמך ולשמור על שלומך הנפשי והרגשי.

לדוגמה, אדם עלול להרעיל אותך בטעות כשהוא בכלל התכוון להאכיל אותך. אפילו שהכוונה טובה לגמרי, זה לא משנה את העובדה שנגרם לך נזק בפועל. לכן, שוב, השאלה המרכזית היא לא "האם הוא אשם" או "האם הוא התכוון" אלא "האם טוב לי להישאר במערכת הזו או לא?"

כיצד להתמודד עם רגשות אשמה כשמחליטים להתרחק מאדם שפוגע בלי כוונה?

בעיה נפוצה היא שהאדם הנפגע מרגיש אשם כשהוא מחליט להתרחק מאדם שפוגע בו בלי להתכוון. הוא אומר לעצמו "איך אני אתרחק ממנו אם הוא בכלל לא אשם שהוא מתנהג כך?". אליעד מבהיר שצריך להשתחרר מרגשות האשמה האלה, משום שההחלטה להתרחק לא אומרת שאתה מאשים את האדם השני. אתה פשוט מחליט לא לסבול יותר את ההשלכות של התנהגותו. אין צורך להאשים, לשפוט או לחפש סיבות מדוע הוא מתנהג כך, השאלה היא אך ורק האם אתה מעוניין להמשיך להיפגע, או שאתה מעדיף לשמור מרחק לשם ההגנה על עצמך.

מה עושים כאשר הפוגע הוא אדם עם מוגבלות או אי - שפיות זמנית?

אליעד מדגיש בצורה ברורה שלא מדובר כאן בביקורת על אנשים עם מוגבלויות או הפרעות נפשיות, אלא בעובדה הפשוטה שישנם מצבים שבהם האדם השני לא שולט בעצמו, ואינו אשם בכך. ועדיין, למרות חוסר האשמה, לא נכון לאפשר לו להמשיך לפגוע בך או בסביבה. אם אדם סובל מהפרעות נפשיות או חוסר שליטה, הרי גם אם הוא לא יישפט כפושע, לא יאפשרו לו להסתובב חופשי ברחובות כשהוא מסכן אחרים. זוהי החלטה של הגנה עצמית, שלא קשורה כלל לשאלת האשמה, הכוונה או האבחנה הפסיכולוגית של האדם.

סיכום מעשי: כיצד לקבל החלטה לגבי שמירה על קשר?

בשורה התחתונה, אליעד ממליץ על הבחנה ברורה בין שני הדברים הבאים:
  • שאלת האשמה והכוונה - האם האדם השני אשם במעשיו? האם היתה לו כוונה רעה?
  • שאלת הכדאיות - האם הקשר הזה טוב לי או גורם לי נזק?
ההחלטה על שמירת הקשר צריכה להיות ממוקדת אך ורק בשאלה השנייה - האם הקשר טוב לך או לא טוב לך בפועל, ולא האם הצד השני אשם או לא אשם. ההחלטה היא תמיד שלך בלבד, ואין צורך להרגיש אשם אם החלטת להתרחק או להגן על עצמך מפני אדם שפוגע בך באופן קבוע, בין אם הוא מתכוון לכך ובין אם לאו.
למה חשוב להפריד בין השאלה "האם הוא אשם" לבין השאלה "האם אני רוצה בקשר הזה"?

לפעמים אדם שנמצא במערכת יחסים או בכל סוג של תקשורת בין אישית, מרגיש פגיעה מכך שמישהו פוגע בו פיזית או מילולית. אותו אדם עשוי להאשים את הפוגע: הוא מקלל אותי או מרביץ לי, ולכן הוא אשם בכך שאני מרגיש רע. אלא שיש הבדל בין השאלה אם מישהו אשם במעשה הרע שלו (אולי היתה לו ילדות קשה, אולי הוא לא שולט בעצמו, אולי הוא אוטיסט, מפגר, לא חינכו אותו, לא לימדו אותו וכדומה) לבין השאלה אם אני בכלל רוצה להמשיך באותו קשר. גם אם הוא לא אשם כי "כך הטבע שלו" או "הוא מתוכנת להתנהג כך", זה לא מחייב אותי להישאר בקרבתו. השיקול האם להישאר בקשר עם אדם שפוגע בי, אינו קשור ישירות לשאלה אם הוא ראוי להאשמה, אלא לשאלה אם טוב לי או רע לי להיות סביבו.

האם הכוונה של מי שפוגע בי משנה את ההחלטה אם להתרחק או להישאר?

יש מקרים שבהם אדם פוגע בך בלי להתכוון בכלל. הוא עלול לקלל או לעשות מעשים שפוגעים בך בלי כוונת זדון, אולי מחוסר הבנה או מתוך רשלנות. לעתים, עצם הידיעה שאין כוונה רעה יכולה להקטין את עוצמת הפגיעה הרגשית, כי "כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים". אבל גם אם הכוונה לא היתה להזיק, עדיין נוצרת פגיעה בפועל. לכן השאלה היא לא רק "האם הוא אשם" או "האם הוא התכוון", אלא האם המצב בפועל גורם לך נזק או מכניס אותך לסבל מתמשך. אם למרות ההבנה שהוא לא רצה לפגוע בך, אתה עדיין מרגיש רע מהקשר, מותר ואף רצוי לבחון את האפשרות להתרחק או לנתק קשר, בלי להרגיש אשם בכך.

איך הדוגמה של הכלב ושל מצבים נפשיים ממחישה את העניין?

אם כלב נשך אותך, הכלב לאו דווקא "אשם" שהוא מתנהג ככה, זו עלולה להיות הדרך הטבעית שלו. ועדיין, לא חייבים לאפשר לו לנשוך שוב ושוב רק מפני שהוא לא מתכוון לפגוע או כי הוא "בסך הכל כלב". באותו אופן, יש מצבים של אי שפיות זמנית או אדם עם בעיות נפשיות ואפילו דוגמאות כמו אוטיזם או חוסר יכולת לשלוט בתגובות. האדם אולי לא אשם במאה אחוז, אבל העובדה שהוא לא אשם לא מבטלת את הנזקים שהוא גורם. גם אם לא מוציאים אותו להורג ולא רואים בו פושע, עדיין לא משאירים אותו להסתובב חופשי אם הוא מסכן אחרים או את עצמו. יש מי שעלול להגיד "אליעד אמר משהו נגד אוטיסטים", אבל אין כאן ביקורת על קבוצה מסוימת. ההסבר הוא שכל עוד נגרם נזק ממשי, האחריות שלנו היא לדאוג שלא ניפגע, בלי קשר לשאלה אם יש אשמה או לא.

מה כדאי לעשות אם אני נפגע גם בלעדית מכוונה להזיק?

יש מקרים שבהם אדם פוגע בנו בכלל מתוך כוונה טובה לכאורה, למשל הוא התכוון לתת לנו משהו חיובי אך יצא שפגע בנו, או התכוון להגיד שלום אך יצא שדרך עלינו בטעות. מבחינת ההיגיון, אם אתה מרגיש שנגרם לך רע עקבי, אינך חייב להישאר בקשר רק מפני שהצד השני אינו אשם. במידה ואתה מצליח לא להיפגע כי הבנת שאין כוונת זדון, ייתכן שתעדיף להישאר בקשר. אבל אם בפועל אתה סובל, מותר לך להתרחק כדי לשמור על עצמך. הרעיון הוא להפריד בין הצורך למצוא אשם או פושע, לבין הרצון הפרקטי לא לסבול יותר.
פוגע בי בלי לשים לב, פוגע בי בלי כוונה רעה, כוונתך רצויה אך מעשיך אינם רצויים, אוטיזם, האם הכוונה משנה? האם לשמור על קשר? האם לנתק קשר? האם להתרחק? האם הוא אשם? מי אשם שנפגעתי? האם היא אשמה? היא לא אשמה, הוא לא אשם
להפוך את הרע לטוב, חלש או חזק, למה חלש הוא חזק? למה חזק הוא חלש? להרגיש חלש, להרגיש חזק, להרגיש מושפל, בעיות בעבודה, בעיות עם הבוס, התמודדות עם הבוס, בעיות עם המנהל
להפוך את הרע לטוב, חלש או חזק, למה חלש הוא חזק? למה חזק הוא חלש? להרגיש חלש, להרגיש חזק, להרגיש מושפל, בעיות בעבודה, בעיות עם הבוס, התמודדות עם הבוס, בעיות עם המנהל
...שאנחנו לא אוהבים. אם אתה יכול לראות את האדם החדש כמציאות חדשה ולנסות למצוא את היתרונות שבכך, תוכל לקבל את מה שלא ניתן לשנות, לשנות את מה שניתן, ובכך להפוך את ההתמודדות לחוויה חיובית ומעצימה. מהי הדרך הפרקטית להתמודד עם בעיות מול המנהל בעבודה? הדרך הפרקטית שאליעד כהן מציע להתמודדות עם בעיות בעבודה או בעיות מול המנהל היא קודם כל להסתכל פנימה ולהבין לעומק מה בדיוק מפריע לך באותו אדם. לאחר מכן, יש לבדוק אם ניתן לשנות משהו ביחס שלך או בסיטואציה, ואם לא...
ייאוש ופתרון בעיות ללא פתרון, איך לפתור בעיות בלי פתרון? איך לא להתייאש? למה לא להתייאש? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה לא לעשות כדי לפתור בעיות? אין שום יאוש בעולם כלל, למה אסור להתייאש? מה לעשות במבוי סתום? איך לא לאבד תקווה?
ייאוש ופתרון בעיות ללא פתרון, איך לפתור בעיות בלי פתרון? איך לא להתייאש? למה לא להתייאש? מה לעשות כשאין מה לעשות? מה לא לעשות כדי לפתור בעיות? אין שום יאוש בעולם כלל, למה אסור להתייאש? מה לעשות במבוי סתום? איך לא לאבד תקווה?
...פתרון, למעשה תמיד קיימת אפשרות או דרך כלשהי. ייאוש נובע מאמונה מוטעית שאין דרך אחרת, וזו בדיוק האמונה שאליעד מציע לשנות. כאשר אדם מחליט לא להתייאש, הוא מאפשר לעצמו להמשיך ולחפש פתרונות. עצם ההחלטה הזו משפרת את הסיכוי למציאת פתרון, ולפחות מונעת את החמרת הבעיה. לסיכום: מה העיקרון המרכזי בהתמודדות עם בעיות ללא פתרון? העיקרון המרכזי שאליעד כהן מציע הוא לא להרים ידיים לעולם. אפילו אם אין פתרון ברור ומיידי, הדבר החשוב ביותר הוא להמשיך ולהזכיר לעצמך שאתה...
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
מחויבות בזוגיות, בגידות בזוגיות, לגרום למישהו להתחייב לך, לגרום למישהו להיות מחויב כלפיך, לגרום למישהו לא לבגוד בך, למנוע בגידה, הסרת אחריות אישית בזוגיות, עצלנות בזוגיות, מחויבות זוגית, פחד ממחויבות, רכושנות בזוגיות, יחסים
...צריך להיות מחויב לך כאילו למה שהוא יעזוב אותך טוב לו איתך. בן אדם מחויב רק לדבר אחד מחויב לעצמו להרגיש טוב לא משנה מה נעשה בסוף בן אדם ירצה להרגיש טוב גם כשמישהו מחויב למישהי ונגיד הוא לא בוגד בה זה כי הוא חושב שיהיה לו יותר טוב לא לבגוד בה בסדר בסוף הבן אדם מחויב לעצמו להרגיש טוב, עכשיו אם הוא היה חושב שטוב לו להיות איתך ורק איתך כל היום וכל הלילה אז הוא היה איתך ורק איתך כל היום וכל הלילה מעצמו בלי מחויבות, זאת אומרת שהמצב האידיאלי ביותר בעולם...
2 דרכים לשיקום זוגיות אחרי בגידה, האם הנבגד יכול לאהוב את הבוגד? האם ניתן לאהוב שוב אחרי בגידה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לא להיפגע מבגידה? איך לשקם זוגיות אחרי בגידה?
2 דרכים לשיקום זוגיות אחרי בגידה, האם הנבגד יכול לאהוב את הבוגד? האם ניתן לאהוב שוב אחרי בגידה? איך לבנות אמון אחרי בגידה? איך לסלוח על בגידה? איך לגרום למישהו לסלוח לך על בגידה? איך לא להיפגע מבגידה? איך לשקם זוגיות אחרי בגידה?
...הוא בגד בה, בין אם לא, ובין אם הוא עלול לבגוד בה שוב - זה פחות רלוונטי. מה שמשנה הוא האם האדם חש טוב עם בן הזוג או לא. הקושי שנוצר בעקבות בגידה כאשר בן או בת הזוג בוגדים, קשה מאוד להרגיש טוב בזוגיות. הבגידה שוברת את האמון ופוגעת בתחושת הביטחון הרגשי. לכן, השאלה המרכזית היא לא אם ניתן להמשיך בזוגיות עם בן זוג שבגד, אלא האם אפשר בכלל להרגיש טוב שוב עם אדם שבגד, ואיך ניתן לעשות זאת. שתי אפשרויות להמשיך בזוגיות אחרי בגידה ישנן שתי דרכים עיקריות שבאמצעותן...
למצוא תשובות לשאלות, מודעות עצמית, להיות אלוהים, השתקפות עצמית, ללמוד מסרטים, ללמוד מכל דבר, לרצות את הבלתי אפשרי, להתמודד עם קשיים, להתמודד עם בעיות, התמודדות עם קושי
למצוא תשובות לשאלות, מודעות עצמית, להיות אלוהים, השתקפות עצמית, ללמוד מסרטים, ללמוד מכל דבר, לרצות את הבלתי אפשרי, להתמודד עם קשיים, להתמודד עם בעיות, התמודדות עם קושי
...איפה בתוכי קיים קיר שנופל? מה זה אומר עבורי?. אליעד מדגים שאם אדם סובל מרגשי נחיתות והוא צופה בסרט על דמות שמצליחה להתגבר על כך, האדם יכול לשאול איפה הוא עצמו חווה נחיתות, ואיך הוא יכול להתגבר על כך בתוכו. אליעד מדגיש שהיכולת ללמוד מכל דבר קיימת אצל מי שמזהה את עצמו כאלוהים. אם האדם מבין שהוא אלוהים, הוא יכול למצוא את עצמו בכל דבר שמופיע לפניו, כי הכל הוא ביטוי של העצמי שלו. כשאדם אומר אני רוצה ללמוד מסרטים, הכוונה היא שהוא רוצה לראות באופן מודע...
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
בעיות בלי פתרון, איך להתמודד עם בעיה בלי פתרון? למה רע כשאין פתרון לבעיה? מה לעשות עם בעיה בלי פתרון? האם יש פתרון? לרצות לפתור בעיה בלי פתרון, אולי יש פתרון? וודאות שאין פתרון, האם בטוח שאין פתרון? איך לא לסבול כשאין פתרון?
...שיכול לפתור את הבעיה. איך אפשר להתמודד עם בעיה כזו? הפתרון הוא להגיע לוודאות. אם אתה בטוח שהבעיה שלך ניתנת לפתרון, תוכל למצוא את הדרך להוציא את הפתרון לפועל. אם אתה בטוח שאין פתרון, גם תוכל לשחרר את הרצון לשנות את המצב. אך אם אתה לא בטוח, אתה נמצא במצב של ספק וזה מה שגורם לך להתלונן ולהרגיש רע. לסיכום אם יש לך בעיה ואתה לא מוצא לה פתרון, וזו גורמת לך לסבל, זה לא בהכרח בגלל שאין פתרון, אלא בגלל שאתה לא בטוח אם יש או אין פתרון. לפיכך, הדרך להפסיק לסבול...
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
מחשבות מטרידות, טורדנות מחשבתית, התמודדות עם מחשבה טורדנית, להתמודד עם מחשבות טורדניות, פחד לפגוע באחרים, דימוי עצמי, ערך עצמי, הערכה עצמית, אהבה עצמית
...ונשנה מבלי לשקף מציאות אמיתית או מבלי להישען על עובדות שקורות בפועל. לדוגמה, אם אדם מדמיין כל הזמן שהבית שלו נשרף, אף שהבית כלל לא עולה באש במציאות, זוהי מחשבה טורדנית. לעומת זאת, אם הוא רואה את ביתו עולה באש באופן ממשי, זו אינה מחשבה טורדנית אלא תגובה למצב אמיתי. למה מחשבות טורדניות מטרידות אותנו? מחשבות טורדניות מציקות לנו בעיקר כי הן גורמות לנו לחשוב על דברים שאנחנו לא רוצים שיקרו. לדוגמה, אדם עשוי לחשוב שוב ושוב על פחד מפיטורים מהעבודה. המחשבה...
איך לא לקנא באחרים? רגשי נחיתות ביחס לאחרים, מרגיש שאני לא מוצלח ביחס לאחרים, איך לא להרגיש רגשי נחיתות? איך לא להרגיש שאני פחות טוב מאחרים? איך לא להרגיש נחות ביחס לאחרים? איך עובדת קנאה? מתי לא הגיוני לקנא?
איך לא לקנא באחרים? רגשי נחיתות ביחס לאחרים, מרגיש שאני לא מוצלח ביחס לאחרים, איך לא להרגיש רגשי נחיתות? איך לא להרגיש שאני פחות טוב מאחרים? איך לא להרגיש נחות ביחס לאחרים? איך עובדת קנאה? מתי לא הגיוני לקנא?
...את החשיבות של להכיר במציאות, בין אם יש בחירה או לא. אם אין בחירה, אין סיבה לקנא כי אין לך שליטה על המצב. ואם יש לך בחירה, עליך להחליט אם ברצונך להתאמץ ולהשיג את המטרות שאתה רוצה. חוסר הוודאות הזו לגבי האם יכולת או לא יכולת היא שורש הבעיה של רגשי נחיתות וקנאה. מה קורה כשאדם לא סגור על עצמו אם הוא יכול או לא יכול? אליעד מסביר שאדם שמרגיש קנאה הוא אדם שלא סגור על עצמו, שלא בטוח אם הוא יכול או לא יכול היה להשיג את מה שהוא רוצה. כשהוא לא ברור עם עצמו...
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
בגידות בזוגיות, סימנים לבגידה, איך לדעת שהוא בוגד? איך לדעת שהיא בוגדת? איך לגלות בגידה? סימני בגידה, סימנים מחשידים לבגידה, איך לזהות בגידה? גילוי בגידה, טיפול בבגידה, למנוע בגידה, להחזיר אהבה, יש לה מישהו, למה בוגדים?
...ומחפש אלטרנטיבות. מדוע בגידה מפריעה לנו כל כך? אליעד טוען שבסופו של דבר בגידה מפריעה לנו מפני שאנו תופסים אותה כסימן לכך שאנחנו לא מספיק אהובים. הוא מסביר שאם היינו בטוחים באהבה של בן או בת הזוג אלינו, בגידה לא הייתה מטרידה אותנו עד כדי כך. מכאן, שהבעיה האמיתית איננה בגידה עצמה, אלא תחושת חוסר האהבה וחוסר הביטחון בזוגיות. איך להתמודד בצורה נכונה עם החשש מבגידה? אליעד ממליץ שלא להתמקד בחיפוש סימנים או בניסיון לעקוב אחרי בן או בת הזוג, אלא לטפל בשורש...
פחד להתחיל עם בחורה תוך כדי זוגיות, פחד גישה תוך כדי זוגיות, פחד מדחייה, חרדת נטישה, חרדת בגידה, פחד מבגידה, פחד מפרידה, פחד מנטישה, 2 שיטות לטיפול בפחד גישה, פחד לגשת לבחורה, 2 שיטות לטיפול בחרדת כישלון, חרדת ביצוע
פחד להתחיל עם בחורה תוך כדי זוגיות, פחד גישה תוך כדי זוגיות, פחד מדחייה, חרדת נטישה, חרדת בגידה, פחד מבגידה, פחד מפרידה, פחד מנטישה, 2 שיטות לטיפול בפחד גישה, פחד לגשת לבחורה, 2 שיטות לטיפול בחרדת כישלון, חרדת ביצוע
...להתחיל עם בחורה, פחד מגישה, פחד מבגידה, פחד מהצלחה או פחד מכישלון - יפחתו משמעותית או ייעלמו לחלוטין. סודות אומנות הפיתוי איך נוצרת חרדת פרידה? איך נוצרת חרדת נטישה? איך לטפל בחרדת נטישה? פחד להתחיל עם בחורה איך להתגבר על פחד גישה? איך להיות מאושר בלי זוגיות? התמודדות עם פחד מזוגיות ופחד גישה היום נדבר על נושא חשוב - פחד מזוגיות ופחד גישה. אפשר להשליך את זה גם על פחד מכישלון, פחד מהצלחה, פחד מעסקים, פחד מהקמת עסק ועוד, אבל נתמקד כאן בדוגמה של פחד...
ספרים מומלצים עבורך - ספרים על תקשורת בין אישית, האם להתרחק ממישהו שעושה לך רע בלי להתכוון? האם להיות בקשר עם מישהו שעושה לך רע בשגגה? אי שפיות זמנית, איך להתמודד עם אנשים שפוגעים בך בטעות? איך להתמודד עם מישהו שפוגע בך בלי להתכוון? מערכות יחסים
 👈1 ב 150  👈4 ב 400     ☎️ 050-3331-331    שליח עד אליך - בחינם!
להתמודד ולהצליח בחיים הטובים - הספר על: פתרון בעיות, איך להתמודד עם בעיות, איך לפתור בעיות ולהתמודד בהצלחה, התמודדות עם כל בעיה בחיים, איך לדעת איזה מקצוע מתאים לך? איך להאמין בעצמך? איך לשתול מחשבות? איך לשכנע אנשים ולקוחות? איך להתמודד עם דיכאון ותחושות רעות? איך לקבל החלטות? איך להתמודד עם אובססיות והתמכרויות? איך לפתח חשיבה יצירתית? איך להעביר ביקורת בונה? איך למכור מוצר ללקוחות? איך להעריך את עצמך? איך לפתח יכולות חשיבה? איך לעשות יותר כסף? איך לחשוב בחשיבה חיובית? איך להיגמל מהימורים? איך להצליח בזוגיות? איך למצוא זוגיות? איך לנהל את הזמן? איך ליצור מוטיבציה ולהשיג מטרות? איך להיות מאושר ושמח? איך להצליח בדיאטה ולשמור על המשקל? איך לטפל בהתנגדויות מכירה? איך לדעת אם מישהו מתאים לך? איך ליצור אהבה? איך להתמודד עם גירושין? איך לא להישחק בעבודה? איך להצליח בראיון עבודה? איך להשיג ביטחון עצמי? איך לגרום למישהו לאהוב אותך? איך לשנות תכונות אופי? איך לחנך ילדים? איך לפרש חלומות? איך לשפר את הזיכרון ועוד...

רוגע ושקט נפשי אמיתי - הספר על: איך לפתור בעיות ולהתמודד בהצלחה, איך להתמודד עם אהבה אובססיבית? איך להתמודד עם הזיות / דמיונות שווא / פרנויות / סכיזופרניה / הפרעת אישיות גבולית? איך להתמודד עם בעיות ריכוז והפרעת קשב וריכוז? איך להתמודד עם OCD / הפרעה טורדנית כפייתית / אובססיות / התנהגות כפייתית? איך להתמודד עם שמיעת קולות בראש? איך להתמודד עם רגשות אשם ושנאה עצמית? איך להתמודד עם חלומות מפחידים וסיוטים בשינה? איך להתמודד עם חרדות + פחדים של ילדים? דיכאון? איך לשכוח אקסים ולא להתגעגע? איך להתמודד עם הפרעות התנהגות אצל ילדים? איך להתמודד עם אכזבות? איך להתמודד עם תסמינים של חרדה? איך להתמודד עם בדידות? איך להתמודד עם ביישנות וחרדה חברתית? איך להתמודד עם פחד קהל ופחד במה / פחד להתחיל עם בחורות / פחד להשתגע / פחד לאבד שליטה / חרדת נטישה / פחד מכישלון / פחד מוות / פחד ממחלות / פחד לקבל החלטה / פחד ממחויבות / פחד מבגידה / פחד מיסטי / פחד ממבחנים / חרדה כללית / פחד לא ידוע / פחד מפיטורים / פחד ממכירות / פחד מהצלחה / פחד לא הגיוני ועוד? איך להתמודד עם מאניה דיפרסיה ועם מצבי רוח משתנים? איך להתמודד עם כל סוגי הפחדים והחרדות שיש? איך להתמודד עם התקפי חרדה ופאניקה? איך להתמודד עם עצבות? מועקות נפשיות וייאוש? איך להתמודד עם הפרעות קשב וריכוז? איך להתמודד עם טראומה ופוסט טראומה? איך להתמודד עם לחץ? כעס ועצבים? איך להשיג איזון נפשי ועוד...

להיות אלוהים, 2 חלקים - הספר על: איך לפתור בעיות ולהתמודד בהצלחה, מהי תכלית ומשמעות החיים? האם יש בחירה חופשית? למה חוקי הפיזיקה כפי שהם? מי ברא את אלוהים? איך נוצר העולם? האם יש נשמה וחיים אחרי המוות? האם המציאות היא טובה או רעה? איך נוצרים רצונות / מחשבות / רגשות? למה יש רע בעולם? האם אפשר לדעת הכל? אולי אנחנו במטריקס? איך להיות הכי חכם בעולם? האם לדומם יש תודעה? האם יש הבדל בין חלום למציאות? בשביל מה לחיות? האם הכל אפשרי? איך להנות בחיים? האם יש משמעות לחיים? איך נוצר העולם? למה העולם קיים? למה לא להתאבד? מה יש מעבר לזמן ולמקום? האם יש אמת מוחלטת? האם באמת הכל לטובה? מה המשמעות של החיים? איך להיות מאושר? איך להשיג שלמות ואושר מוחלט? האם יש או אין אלוהים? למה יש רע וסבל בעולם? האם יש חיים מחוץ לכדור הארץ ויקומים מקבילים? מה יש מעבר לשכל וללוגיקה ועוד...
רק כאן באתר! ✨ להנאתך, 10,000+ שעות של תכנים בלעדיים! ✨ מאת אליעד כהן!
לפניך חלק מהנושאים שבאתר... מה מעניין אותך?

חפש:   מיין:

האתר Coping.EIP.co.il נותן לך תכנים בנושא ייעוץ עסקי לפתרון בעיות, פתירת בעיות, ייעוץ אישי להתמודדות ועוד אלפי תכנים נוספים, על כל נושאי החיים - ללא הגבלה! לקביעת פגישה אישית / ייעוץ טלפוני אישי / הזמנת הספרים - צור/י עכשיו קשר: 050-3331-331
© כל הזכויות שמורות לאתר Coping.EIP.co.il בלבד!
מומלץ ביותר, לצטט תוכן מהאתר במקומות שונים,
ובתנאי שתמיד יצורף קישור לכתובת שבה מופיע התוכן המקורי ולאתר.
האתר פותח על ידי אליעד כהן
דף זה הופיע ב 0.1250 שניות - עכשיו 04_07_2025 השעה 02:40:02 - wesi16